'Op deze zonnige zondagmiddag zakten heel wat mensen af naar de terreinen aan de Tarwestraat om deze derby bij te wonen. Onder het ...wakend oog van madame soleil vatte Noordstar de koe bij de horens en zette Oosterzonen meteen onder druk. Toch was het nog wachten tot de 26e min. op het eerste doelpunt...

Tom T'Seyen kopt de 1-0 voorbij doelman Mertens. Lang staat de voorsprong niet op het bord, aanval van de bezoekers, Jens Henderickx gaat voor de bal maar raakt daarbij eveneens de speler : penalty voor Oosterzonen. Van Den Brande kent geen genade en het staat 1-1 in de 33e min. Net voor de rust haalt Thijs Lambaerts (die voor de geblesseerde Scheerens was ingevallen) een bezoeker onderuit in het strafschopgebied, weer penalty en weer Van Den Brande die zich achter de bal zet : 1-2.

De donderpreek van trainer Michiels is tot ver buiten de kleedkamers te horen. De thuisploeg kwam bijzonder scherp uit de kleedkamers, de match was amper terug op gang getrapt of daar was al de gelijkmaker, de assist was van Reggy Van Orshaegen, afwerker van dienst was Thijs Lambaerts : 2-2. In enkele doldwaze minuten gaat het van 1-2 achter naar een 3-2 voorsprong..

Philip van Herck trapt op doel, Mertens pareert het schot, Niels Caers is goed gevolgd en trapt de rebound tegen de netten : 3-2. Het vat is duidelijk af bij Oosterzonen en het krijgt geen grip meer op de wedstrijd. 76e min. en Niels Caers scoort zijn 2e doelpunt van de namiddag : 4-2. En nog krijgen onze jongens er geen genoeg van...het is niet alleen kermis in Noorderwijk, het is ook doeltjeskermis op Noordstar...

Nick Tamblé zet in de 90e min. de eindscore op de tabellen : 5-2. Dik verdiende zege en een mooi antwoord na 2 nederlagen op een rij... Noordstar speelde met : Jens Henderickx, Jo Meir, Tom T'Seyen, Giliam Spruyt, Paul Vinck, Pieter-Jan Hendrickx, Mathias Tubex, Yannick Scheerens, Nick Tamble, Niels Caers, Philip van Herck, Reggy Van Orshaegen, Thijs Lambaerts, Manuel Van Looy en Davy Van Bael. Volgende week trekt Noordstar naar Wechelderzande voor een nieuwe uitdaging met de steun van zijn trouwe supporters !

Verslag en foto's: Annick Van den Bruel/Noordstar/Nnieuws.be